ГоловнаПро нас Функціональне зонуванняПриродні особливості Діяльність Запобігання проявам корупціїДля відвідувачів НовиниФотогалерея СпівробітництвоКонтакти
Останні новини
12 серпня 2022 о 16:25
Нові види у списку фауни НПП «Черемоський»

     Під час опрацювання польових зборів та фотоматеріалів, зібраних 2 липня 2022 року старшим науковим співробітником НПП «Черемоський», кандидатом біологічних наук Діаною ЮЗИК на території Селятинського ПНДВ та прилеглих територіях було виявлено 2 нові види безхребетних для списку фауни Парку. Зокрема, скорпіонницю звичайну (Panorpa communis L., 1758) та буроглазку велику (Lasiommata maera L., 1758).

12 серпня 2022 о 10:30
ГІС у зоологічних дослідженнях

   11 серпня 2022 року відбулась чергова онлайн-зустріч провідних орнітологів та молодих науковців України на базі онлайн-платформи Google meet. Організатором заходу є кафедра зоології Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, з яким НПП «Черемоський» співпрацює з 2015 року. Під час заходу було заслухано доповідь канд. біол. наук, співробітника НПП «Тузлівські лимани» Наталії Олександрівни Брусєнцової на тему «ГІС у зоологічних дослідженнях». Під час доповіді Наталія Олександрівна ознайомила слухачів із особливостями використання ГІС (Геоінформаційні системи) у зоологічних дослідженнях та аналізі результатів, навела приклади платних та безкоштовних програм ГІС, пояснила для чого саме необхідно використовувати ГІС у роботі науковців, наочно продемонструвала як ГІС можна використовувати для візуалізації даних (наприклад, щодо результатів моніторингу рідкісних видів, оселищ), в тому числі в національних парках, навела приклади роботи у мобільних версіях ГІС.

10 серпня 2022 о 16:03
Про результати моніторингу в межах полонини Середня

   1 липня 2022 року старшим науковим співробітником НПП «Черемоський», к.б.н. Діаною Юзик спільно з І.І. Чорнеєм – д.б.н., проф., завідувач кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, А.І. Токарюк - к.б.н., асистент кафедри та Д.М. Якушенко – к.б.н., викладач Зеленогурського університету в Польщі було обстежено ділянку в межах полонини Середня, що є перспективною для розширення території НПП «Черемоський».

Корисні посилання
« назад до переліку

20 липня 2021
Матеріали інформаційної кампанії WWF стосовно "дикого туристичного етикету" в Карпатах
 

Короткі підказки для туристів і мандрівників, які допоможуть:


• підготуватися до відпочинку у природі
• отримати "екологічні" враження,
• урізноманітнити дозвілля,
• знати більше про безпеку в горах,
• приєднатися до світової спільноти прихильників сталого туризму.

 

https://specials.wwf.ua/wildetiquette